sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Saksa - Ukraina 2-0

Saksalla ei nyt Espanja-tyyliin yhtään varsinaista hyökkääjää avauksessa, mutta hyökkääviä keskikenttäpelaajia sitäkin enemmän. Puolustuksessa paljon loukkaantumisia, Boatengin ja Höwedesin rinnalla kokemattomat Mustafi ja Hector. Ukrainan valmentajana Mihail Fomenko, joka pelasi puolustajana 1970-luvulla Valeri Lobanovskin ensimmäisessä suuressa Kiovan Dynamon joukkueessa, muistettavimmin Super Cupin 1975 Bayern-teurastuksessa. Ukrainan maajoukkue muuten kaoottisessa tilassa koko maan tapaan, Donetskin ja Kiovan pelaajat käsikähmäriidoissa, Venäjällä pelaavat kokonaan poissa nuorta Ufan Zintshenkoa lukuunottamatta. 

Avointa peliä alusta asti, Konopljanka pääsi vetämään vapaasti kovaa, mutta Neuer kesti. Saksa hyökkäyspäässä nautinnollinen jälleen kerran, varsinkin Kroos orkesterinjohtajana. Kroosin vapaapotkusta Mustafi puski johtomaalin. Ukraina kuitenkin ennakkoluuloton, kuohkeaa hyökkäyspeliä Jarmolenkon kautta, syntyi useita tilanteita, parhaan Boateng pelasti takakenossa maaliviivalta. Paitsiomaalikin syntyi ja Neuer pysäytti muut. Toisella jaksolla löysempi tempo, Rakitskilla painava vapaapotku, mutta kunnolla Ukrainalla ei ollut enää hyökkäyskykyä. Mustafi oli mokata omiin, mutta Saksalla enemmän tilanteita, jotka Pjatov torjui yliajalle asti. Sitten avoin vastahyökkäys, Özil vapautti juuri kentälle tulleen veteraani Schweinsteigerin toiseen maaliin pelin ainoalla kosketuksellaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hivenen huvitti, kun aamun HS otsikoi, että virkamiesmäinen Saksa kukisti Ukrainan. Kyllä Saksan hyökkäyspeli oli kaikkea muuta kuin virkamiesmäistä. Jos tuollaista ilmaisua pitää käyttää, niin Sveitsin esitys oli sellaista.

Ari Juntunen kirjoitti...

Toimittajalla on tainnut jäädä Saksan ottelut katsomatta Klinsmannin ja Jogin kausilla.