lauantai 11. kesäkuuta 2016

Wales - Slovakia 2-1

Olen seurannut jalkapalloa 1960-luvun lopulta asti ja rugbymaa Walesilla on ollut monia maailmanluokan pelaajia tyyliin John Toshack, Leighton James, Brian Flynn (Leeds), Ian Rush, Neville Southall, Mark Hughes, Gary Speed (Leeds), Craig Bellamy, Ryan Giggs. Mutta viimeksi se on esiintynyt arvokisoissa 1958 Ruotsin MM-kisoissa John Charlesin (Leeds) ja Ivor Allchurchin kaudella. Nyt sitten Gareth Balen kaudella ollaan lopulta takaisin parrasvaloissa. Slovakia puolestaan voi käytännössä laskea itselleen Euroopan mestaruuden vuodelta 1976, Tshekkoslovakian voittojoukkueessa finaalissa oli avauksessa kahdeksan slovakkia. Periaatteessa siis vastakkain kaksi vanhaa mahtijoukkuetta, vaikka nykyolosuhteet ehkä eivät siihen viittaakaan.  

Slovakialla heti alussa Bordeaux'ssa hyvä ote, Marek Hamsik pujotteli läpi koko Walesin puolustuksen upealla soololla, mutta laukauksen eteen ehti puolustaja Davies. 10. minuutilla Wales sai vapaapotkun, Balen suoraviivainen nosto yli muurin yllätti väärälle jalalle tasapainon aavistaneen Slovakian maalivahdin. Loppujakso varsin sekavaa edestakaisin juoksua, Wales liikkuvampi, kokematon varamaalivahti Ward ei joutunut torjumaan kertaakaan, Slovakia omituisen apaattinen. 

Sama meininki jatkui toisen jakson alussa, mutta tunnin kohdalla vanha tshekkistara Jan Kozak vaihtoi kaksi miestä ja alkoi tapahtumaan. Uusi mies Ondrej Duda tasoitti laatikosta alanurkkavedolla ja peli elävöityi kaikin puolin. Tilanteita oli molemmilla jatkossakin, mutta myös Chris Colemanin vaihtomiehet onnistuivat, voittomaalin teki Hal Robson-Kanu Joe Ledleyn avauksesta Aaron Ramseyn kautta, aika helposti. Kovaa yritystä lopulta Slovakialta, Nemec puski tolppaan, mutta tappio tuli.

Ei kommentteja: