sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Kroatia - Portugali 0-1 (jatkoajan jälkeen)

Kroatian varamiesten hankkima Espanja-voitto ei paljoa painanut valmentaja Cacicille, voittava joukkue vaihdettiin Lensissa lähes kokonaan ja kentälle taas Strinic, Vida, Brozovic, Modric ja Mandzukic. Portugali puolestaan otti mukaan kolme täysin tuoretta turnauspelaajaa, Fonte, Cedric ja Adrien Silva. Ne enteilivät puolustavampaa taktiikkaa ja Kroatia ei saanut hyökkäyspeliään rullaamaan ensi jaksolla ollenkaan. Kroatia piti enemmän palloa, mutta syöttölinjat peitettiin, hyvin rikkonaista peliä. Perisic joutui jopa siirtymään ajoittain Srnan puolelle ja erityisesti Strinic vaikutti paljon heikommalta kuin reservin Vrsaljko.

Toisella jaksolla hieman enemmän tilanteita Kroatialle, Brozovic ampui yli ja Srnan vapaapotkusta Vidan pusku ohi. Hyvin varovaista peliä, hyökkääminen ja maalinteko ei tuntunut kiinnostavan kumpaakaan joukkuetta. Ilmeisesti molemmat luottavat niin totaalisti rangaistuspotkukilpailun voittoon, ettei kannata pelitilannemaalia tehdä. Tällaista asennetta on nähty aiemmissakin turnauksissa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. En odottanut jatkoajalle minkäänlaista taktista muutosta. 

Kroatia vaikutti hieman pirteämmältä jatkoajan alussa, mutta varsinkin Modric ja Rakitic todella aseettomia ottelussa. Kehnon Mandzukicin tilalle tullut Kalinic läpiajosta karkeasti ohi. Viimeisellä kymmenellä minuutilla alkoi tapahtua. 113. minuutilla Vida puski hyvästä kulmapotkupaikasta yli. 116. minuutilla Perisic puski tolppaan. Siitä lähteneestä vastahyökkäyksestä Renato Sanches toi pallon ylös, Nani syötti taitavasti Ronaldolle, jonka laukauksen Subasic torjui, haaskalta Quaresma puski häkkiin. Lopussa Kroatia yritti lopultakin muuttaa asennetta ja tehdä maali, mutta ei tietenkään onnistunut. Sympatiani olivat sataprosenttisesti Kroatian puolella ja sen takia olin ennen peliä varma Portugalin voitosta. Näinhän sitten tietysti kävikin.

Ei kommentteja: