lauantai 12. joulukuuta 2020

Hiisi Kipinätär


Monien muiden "maakuntapanimoiden" tapaan jyväskyläläisen Hiisin tarjonta on hiipunut helsinkiläisissä baareissa. Niinpä ei ole oikein käsitystä, minkälaisia oluita tämä kiinnostava panimo nykyään tekee. Bryggeri Helsingissä vakuuttanut Mathias Hüffner siirtyi sinne, mutta en ole oikein saanut selvää muuttuiko hänen myötä panimon suunta. Kalasataman monopolikaupassa tuli eteen panimon imperial stout, 11,0 %, tynnyrikypsytetty ja mukana kahvia ja habaneroa. Eihän se hyvältä kuulosta. Tuoksussa on makeaa vaniljaa, alkoholia myös. Maku on lievästi paahteinen, mutta chilin polte peittää nopeasti kaiken muun. Jepjep, tätä saattoi odottaa, mutta en aivan näin brutaalisti sen kuvitellut iskevän. Chili on täydellinen oluen vihollinen, koko juomasta katoaa kaikki mielekkyys. Ostopaikka Helsinki, Redin Alko.

3 kommenttia:

Erno Pennanen kirjoitti...

Hiisi on mielestäni aina horjahdellut, välillä onnistuen ja välillä divarisarjassa kyntäen. Sääli jos uusi panimomestari ei ole kirkastanut näkemystä.

Maakuntapanimoiden heikkoa näkyvyyttä Helsingissä olen ihmetellyt jo ennen korona-aikoja. Meneekö kaikki myynti lähiseuduille vai onko tuotosten taso sellainen, ettei niitä ilman maakuntalaseja voi nauttia? Vai vaatiiko Helsingin kala- ja hok-mafia liian isoja kertaeriä?

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Mitä tulee turvesoiden-havumetsäin takaisten ynnä ääreisten maakuntapaskantamoin tekeleiden "saatavuuden hiipumiseen" Valtakunnan pääkaupungissa, houreisen ylikyllästynyt markkina lienee merkittävä tekijä; ei ole enää mikään big issue, että hei, meillä on paskantamo täällä jossain persrei'ässä ja ryöstöhintaista itse tehtyä kaljaa, saakeli vieköön, ketä se kiinnostaa!

Valtakunnan pääkaupunki on jo pitkään ollut cräft-kaljassa yliomavarainen, ja äyräiden ylivuoto sen kun vaan kiihtyy...

Ilkka Sysilä kirjoitti...

... Valistumatonkin voi arvella, että siellä peräkorpien toivottomassa pimeydessä, alas ajettujen ruostuvien fabriikkien ja paskahuussien varjossa cräftkaljan keittely luo lohtua Putkinotko-hengessä, kun uskoo hampaat irvessä, että Valtakunnan pääkaupungin äveriäiden cräft-vätysten, -hönöjen, ynnä -autistien kurkkuin syöveröinen on laaja kuin valtaviemäri...

ja että maakuntain syvät rivit dokaavat olvejakoffejapirkkoja, kuten aina ennenkin, ja oksentaisivat Arden blogissaan raportoimiin maakuntainsa "kansainvälisen tason" keitoksiin, jos niitä maistaisivat.

https://kusettaja.blogspot.com/2020/03/mita-kuuluu-persreikain-paskantamot.html