tiistai 22. joulukuuta 2020

Maijami Saison

Olen käynyt silloin tällöin persoonallisessa lähibaarissani Pikku-Vallilassa, mutta blogissa se ei ole näkynyt, koska uusia oluita ei ole siellä tullut vastaan. Baarin omistajuus vaihtui toissa kesänä ja tarkoitus on ollut vierailla, mutta eipä koronakuohuissa ole toteutunut. Lahtisen Teemu raportoi pari päivää sitten netissä uuden Maijami Brew -kiertolaisen oluesta ja mainitsi tuotetta olevan tarjolla UG:n kaupan lisäksi Pikku-Vallilassa. Baari näytti olevan auki iltapäivänäkin, joten joululoman ensimmäisenä päivänä poikkesin sisään.

Muutoksia baarissa varmaan tehty, mutta kompakti tila tietysti ennallaan, varsin ainutlaatuinen tunnelma edelleen. Kuten kirjoitin nelisen vuotta sitten, samankaltaista fiilistä on tullut vastaan esimerkiksi Leipzigin laitakaupungin gose-kahviloissa. Saison siis, hieman yllättäen hanassa, odotin pulloversiota. Kuulemma tyrniä seassa, 5,0 %. Vaalea melkein kirkas olut, tuoksussa ja maussakin lievää fankisuutta, hedelmäinen, hyvin kuiva, belgiestereitä, ei oikeastaan jälkimakua. Matalahiilihappoinen, varsin ohut, saisonilta voisi odottaa täyteläisyyttä enemmän, mutta alkoholimäärään suhteutettuna ihan ok. 

Baarimestari vaikutti tuntevan oluen hyvin, joten kysyin tunteeko hän tekijää. Kyllä tuntee, koska hän sen on tehnyt, hehe. En tullut hämmennyksissäni nimeä kysyneeksi, mutta baarin omistajiin kuuluu Maija Kimpanpää, joten hän varmaan asialla. UG:llä tehty olut siis, virolaista tyrniä, pieni määrä myös Mosaic-humalaa. Hanalätkä Joel Rajalan suunnittelema. Maija on aiemmin työskennellyt mm. Olarin Panimossa, seuraava olut tehdäänkin ehkä siellä. Lievä happamuus tai fankisuus Maijan mielestä tyrnistä peräisin, varmaankin näin. Olipa yllätys, Pikku-Vallilakin siis alkaa olla lähes panimobaari. Pikku-Vallila, 22.12.2020.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Sesoonifanaatikkona käynen ensi vuorossa tämän tsekkaamassa.