lauantai 19. joulukuuta 2020

Ruosniemi Asentaja Dark LagerSynkkä lauantai, ohuessa spraytihkussa kävelin Vallilasta alas keskustaan. Kahden viikon baaritauko takana, ei oikeastaan koronatilanteen takia, koska tyhjät baarithan ovat kaikkein turvallisimpia ympäristöjä. Varsinaisena syynä se, että baareissa ei ole mielenkiintoisia uutuuksia, kun oluet kiertää hitaasti asiakaskadossa. Nyt sitten peräti kolme uutta olutbaaria avautunut Helsingin ydinkeskustassa, joten innostuin vääntäytymään paikalle. 

Porilainen Ruosniemi on yllättäen avannut Helsingin ydinkeskustassa yhdistetyn kaupan ja baarin. Ehkä korona syynä, ehkä toiminta provinssissa ei ole riittävän kannattavaa. Ruosniemen toimipiste on remontoidussa korttelissa Kaivopihan sisätiloissa. Oli melkoisen vaikea löytää. Ympäristö vaikuttaa vielä vähän keskeneräiseltä. Varsin väljä matala tila, pelkistetty sisustus, hieman varastomainen fiilis vielä. Kymmenkunta omaa hanaa. Tummassa lagerissa 5,2 %, musta, maltainen tuoksu. Varsin paahteinen maku, ei makeutta, hieman metallisuutta. Kuiva, ihan ryhdikäs. Ruosniemi Shop & Taproom, 19.12.2020.

3 kommenttia:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Juon kopallisen Saimaata, jos tämä tapruuma pystyssä kesän yli!

Sampo kirjoitti...

Miltä pullovalikoima vaikutti? Laki ei varmaan salli ulosmyyntiä yli 5,5% tuotteisiin vaikka onkin taproom, koska ei ole panimon yhteydessä? Tätä tietoa tai valikoimaa ei ylipäätänsä löydy mistään. Koko paikkaa ei ole edes Untappdissa.

Ari Juntunen kirjoitti...

Melko mittava pullovalikoima, omaa tuotantoa varmaan suurin osa, mutta ainakin Mufloneja osui kauempaa silmään. Varmaan myynti vain 5,5 % asti, koska ei tosiaan panimoa samassa.