lauantai 19. joulukuuta 2020

Pyynikki Whisper Please, Mi Lady
Tamperelainen Pyynikki avannut hämmentävästi taproomin paraatipaikalle Eteläesplanadille Savoyn alakertaan, Kämpiä vastapäätä. NoHo Partners -ravintoladynastia taustalla, mutta silti varsin röyhkeää toimintaa. Nahkaisilta näyttäviä penkkejä, puuta ja metallia, L-baari, suuret ikkunat Espalle, turhaan markiisit ikkunoissa. Oikein miellyttävältä vaikuttaa. 13 omaa olutta hanassa, muutama vierailijakin. 

Tilasin barley winea, 8,7 %, 40 cl 9,20€. Tumman punaruskea, maltainen makeahko tuoksu. Maussa karamellia, toffeeta, yleishedelmäisyyttä. Vähän karkeutta, mutta onneksi makeus ei päällekäypää. Jälkimakua voi pitää jopa kuivana, vaikka ei katkerana. Ei pehmeyttä, mutta kohtuullistahan tämä on. Pyynikin oluet eivät ole suosikkejani, mutta panimon kunnianhimoa täytyy arvostaa. Jos lähdetään panimobisnekseen, niin miksi ei lähdettäisi kunnolla. Soundtrackina arvostettavasti Dylanin Hurricane. Pyynikin Taproom Helsinki, 19.12.2020. 

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Näyttää siltä, että raha ei ole ollut puutteen kirossa tätä baaria pystytettäessä eikä aivan äkkiä se loppunekaan; jo ikkunanäkymät Espan puiston yli sen todistavat, ja kuin symbolisesti, samassa osoitteessa majailee myös Ahlström-Gullichsen -klaanin [duunarin selkänahasta revityt] perityt sadat miljoonat sekä Ravintola Savoy.

Juuri Savoyn eräässä pöydässä, Stadin arkkitehtoonisesti arvokkaimman miljöön kattoin tasalla, kuubalaissikarein tuoksumassa, kerrottiin alkukesästä 1941 Valtakunnan pienelle sisäpiirille pian alkavasta Operaatio Barbarossasta ja meillä toimeenpantavasta yleisestä liikekannallepanosta.

Paikalla oli kantapöydässään Ylipäällikkö C.G.E Mannerheim seurueineen; Pääesikunnan operaatiivisen osaston päällikön Kenraali K.A. Tapolan osalle koitui kylmääväin Berliinin terveisten kertominen: "Kohta pamahtaa!" [22.6]...

Lopuksi todettakoon, tämän kommentin kirjoittajalla on myös omakohtaista tuntumaa yllä tekstaamaansa, sillä tämäkin nautti 1990-luvun alkupuolella usein Savo Oy:n keittiön antimista kera Calvadoksen ynnä Punch- & Partagas-merkkisten jälkiruokasikareiden, myös päivälleen 50 vuotta myöhemmin, 19.6.1991; ei toki omilla rahoillaan, saakeli vieköön! Ja, tuolloinkin oli, ainakin välillisesti, kyse aseista ja sotimisesta... Good old days!

Melkoinen on siis kontrasti tästä Pyynikin Taproom Helsingistä porilaispaskantamon ad hoc -saluunaan mauttoman brutalismin kuristuksessa.