Lauantai-iltapäivän perinteinen baarikierros on koronasulussa jo vakiintunut terassisessioksi Vallilassa. En ole silti tottunut, kovin kalpea korvike tämä on. Onneksi baarien aukeaminen on jo näköpiirissä, vaikka osa on ilmoittanut jatkavansa rajoitusten takia kiinnioloa. Tänään on muutenkin haikea tunnelma, koska ilman koronaa olisin nyt Bambergissa hevoskastanjoiden alla nauttimassa Mahr'sin Ungespundetia. Mutta sille ei voi nyt mitään, on tartuttava siihen mitä on.
Ensimmäisenä lasiin mestarin aamiaista Länsi-Espoosta, Lumi Brewingin kauraporter, 6,0 %. Oluen nimi on tölkkiin oikeastaan kirjoitettu Chef's break fast, joten sehän voisi olla aamiaisen sijaan paastobreikkikin. Kovasti vaahtoavaa ainetta, tuoksussa on paahteisuutta, kahvia. Maku vaahdon takana on hyvin kuiva, todellakin kahvinen. Ei kuohkeutta, enemmän huoltoasemakahvimainen. Ei porterin tarvitse olla aromaattisen raikas, mutta tässä on todellakin pohjaanpalanutta fiilistä. Hedelmäisyyttä ei ole, ei katkeruuttakaan. Kuivuus on hyvä asia, mutta olut jää liian yksipuoliseksi. Ostopaikka Helsinki, Arkadian Alko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti