maanantai 15. huhtikuuta 2019

HIFK - FC Lahti 0-1

Kun päätin tällä kaudella tsekata livenä Veikkausliigan tason, niin on asiallista seurata HJK:n ohella myös toisen helsinkiläisen pääsarjajoukkueen HIFKin otteita. HIFKillä on huikeat perinteet, mutta 1970-luvun jälkeen on ollut hiljaisempaa jalkapallon puolella. Olisi hienoa saada myös Helsingin kahden muun historiallisen mahtiseuran KIF/Kiffenin ja HPS:n kuvioita tutkittavaksi, mutta ne pelaavat nykyään melko alhaalla. HIFKilläkin melkoista rimpuilua, tälle kaudelle siis noustiin takaisin pääsarjaan takaisin pienellä budjetilla. 

Viimeviikkoista parempi sää, nyt olin pääkatsomossa, johon ei aurinko paistanut. Talvitamineet ilman muuta taas tarpeen. HIFKin kauden ensimmäinen kotipeli, ei paljoa katsojia, mutta pohjoispäädyssä melkoisen äänekäs musikaalinen ydinkannattajajoukko. Lahdestakin oli saapunut kiitettävästi ääntä pitävä pieni joukkio. Istumapaikkani oli nyt hieman liian alhaalla, en saanut kokonaisuudesta tarpeeksi hyvää kuvaa. Hyvin tasainen ensimmäinen puoliaika, suoraan sanoen pelin taso ei kovin korkealle noussut. Järjestelmällinen pelinrakentelu oli molemmilla joukkueilla vaikeaa, tilanteita ei juurikaan syntynyt. Varsin tuntemattomia pelaajia tietysti itselleni, veteraaneista HIFKin Njazi Kuqi ja Lahden Pekka Lagerblom eivät kentälle päässeet. HIFKin maalivahtina pelasi 35-vuotias Arnold Origi, jolla näkyy olevan tilillä 33 Kenian maaottelua ja mies on myös Liverpoolin ja Belgian maajoukkueen Divock Origin serkku. 

Toisella puoliajalla lahtelaiset pystyivät kontrolloidumpaan peliin ja tunnin kohdalla syntyi johtomaali suoraviivaisesta vastahyökkäyksestä, maalintekijänä espanjalainen Josu. Tämä näytti katkaisevan helsinkiläisten selkärangan. Vaikka Lahden kovaääninen valmentaja Ristilä vaihtoi sisään puolustavampia pelaajia, pallonhallinta pysyi Lahdella ja HIFKin yritykset kilpistyivät lähes puolikenttään. Täytyy sanoa, että kovin nautinnollista pelin seuraaminen ei ollut ja motivaatio koko kauden intensiiviseen live-seurantaan ei vielä noussut korkealle. Lippu ensi viikon Helsingin derbyyn on kuitenkin hankittuna.

Ei kommentteja: