tiistai 30. huhtikuuta 2019

Frankenheim Alt
Reissun neljäs päivä Düsseldorfissa, ei enää mitään erityistä agendaa, ajattelin maistella kaikessa rauhassa uudelleen klassisia alteja ja tsekata ehkä muutaman uudenkin sivussa. Starttasin Schumacherin Altstadt-baarista Im Goldenen Kessel, se on Schlüsseliä vastapäätä bilekadulla Bolkerstrassella. Muutama asiakas ennen klo 11 jo paikalla, nyt Schumacherissa hieman metallinen tuoksu. Pähkinää runsaasti ja paahtoleipää.  Hyvin kuivaa ja katkeraakin. Nyt en ohuutta huomaa, ehkä oma maku jo kalibroitunut kevyempään kamaan. Kuohkeaakin tavara on.

Heti perään uusintakäynti Schlüsseliin, talon alt tuntui nyt metallisemmalta, ehkä vähän kaalikeittoakin seassa. Todella hiljaista vappuaattona klo 11:30, kivitiskillä yksi pyörätuoliasiakas ja kolme seisoskelevaa köbeä juomanlaskijan ohella. Kapasiteetti selvästikin tyhjäkäytöllä.


Siirryin kävelemään jokirantaan. Rein virtaa lujaa tässä kohti. Nousin sieltä Uerigen pariin, tämäkin tuntui nyt metallisemmalta. Kuivaa ja maltaista, mutta ei niin raikasta kuin sunnuntaina. Asvalttilattia baarin dokauspuolella, en ole aiemmilla vierailuilla noteerannutkaan. Varmaan käyttökelpoinen, kun Düsseldorfissa homma näkyy lähtevän käsistä jo futisottelun aikana.


Kävelin ostoskatua Altstadtista itään. Frankenheimin jonkinlainen paraatijakelupaikka, panimo on jossain muualla jonkin konglomeraatin omistuksessa. Perinteinen meininki. Hyvin voimakas pähkinäinen tuoksu, mutta tunkkainenkin. Maku on kuiva, paahtoleipäinen, ei raikas. Alteissa on eroja, tässä on pahvisuuttakin. Jonkin verran muita asiakkaita, näyttävät kiskovan lähinnä weissbierejä. Düsseldorf, Frankenheim Brauereiausschank, 30.4.2019.

Ei kommentteja: