Olen juonut Laitilan hellesiä useamman kerran, mutta näköjään en ole sitä ennen blogiin arvioinut. Vaikka olen tykännyt siitä. Nyt Laitilan näytepakkauksessa oli hieman vahvennettu Helles, 5.0%, joten sopiva aika kirjata huomiot oluesta. Kirkas kultainen olut, hieman öljyinen maltainen tuoksu. Maku on liukas, viljainen, varsin maltillisesti hiilihappoa, hyvin puhdas. Maltaan makua on kohtuudella, mutta ehkä matkaa jää vielä Baijerin maineikkaimpiin esikuviin. Täyteläisyys ei ehkä ilman keittomäskäystä ja saksalaisia maltaita toteudu täysimääräisenä, vesikin vaikuttanee. Katkeruutta on 26 EBU, kyllä sen huomaa, eikä sen välttämättä paljon runsaampi tarvitse ollakaan. Tämäkin Kukko on gluteeniton.
torstai 4. huhtikuuta 2019
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Ilmeisesti jotkut saksalaiset panimot korostavat maltaisuutta välttämällä hapen läsnäoloa mahdollisimman paljon lähes jokaisessa vaiheessa oluen panemisessa. Hiiva nyt tietenkin kaipaa happea, mutta muualla prosessissa sen sanotaan vievän maltailta makua. "Low oxygen brewing" googleen ja opiskelemaan, jos on liikaa aikaa ja muita resursseja.
Lähetä kommentti