Vilkaisin Schumacherin ruokalistaa ja hämmästyyin, kun huomasin listalla toisen oluen. Alt-panimot tekevät perinteisesti vain yhtä laatua ja sitten pari kertaa vuodessa kertaluonteisesti vahvempaa sticke-variaatiota, jota Schumacher kutsuu latzenbieriksi. Sitähän naapuribloggaaja Tuopillinen kadehdittavasti kävi aiemmin keväällä täällä kiskomassa. Tämä kuitenkin eri tapaus, ilmeisesti vuonna 2013 lanseerattu tuote, panimon 175-vuotisjuhliin liittyen. Altbier tämäkin, vähän vahvempi 5% ja vähemmän katkera, 35 BE. Hämmästyttävintä oluessa on kuivahumalointi kalifornialaisella Cascadella ja australialaisella Galaxylla. Kuivahumaloinnista varmaan kyse, vaikka ruokalistassa puhuttiin kylmähumaloinnissa, kalthopfung. Kylmässähän altbier käy, joten siinä mielessä looginen termi.
Hieman tummempi olut, hedelmäisempi ja täyteläisempi. Tässäkin myös pähkinää, aavistuksen vähemmän todellakin katkera. Ei modernit humalat erityisen korostetusti ole maussa mukana, ehkä ne vain hieman sotkevat kuviota. Odottelin lämpimän keittiön avautumista ja otin sitten schnitzelin kanssa perusversiota. Werder Bremenin faneja jo näkyy. Vain käteinen käy, se osoittautui yleiseksi käytännöksi tässä kaupungissa. Düsseldorf, Schumacher, 27.4.2019.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti