tiistai 6. kesäkuuta 2023

Adler-Bräu Wiernsheim Leopils










Helsingin Kallio on tunnettua baariseutua, mutta craft-oluen suhteen se on pääkaupunkiseudun kuivimpia erämaa-alueita. Ei yhtään ainutta panimoa. Baareista Panema, Kustaa Vaasa, Hilpeä Hauki, Sörkan Ruusu, Hel York ja Hämeentie ovat kaikki Kallion ulkopuolella. S-ryhmän Kuikka ja Kurvin William K ovat kiinni. Jäljelle jää Sivukirjasto, joka on mukava baari, mutta kovin verkkaisesti senkin tarjonta vaihtuu.


Vähin äänin Castréninkadun ja Neljännen linjan kulmaan on ilmaantunut Flow Bar, jossa ennakkotietojen mukaan oli lupaavaa otetta. Hyvin valoisa hipsteribaari, isot ikkunat, terassitilaakin on. Kolme omatuontiolutta Saksasta, Tujua ja Mallasseppiä. Vähän spesiaalimpia viinejä käsittääkseni, flammkuchenia ja wursteja, ikävä kyllä myös jotain hanacocktaileja. Eihän tämäkään mikään craft beer bar ole, mutta Kallion kehnossa tarjonnassa erottuu ilman muuta edukseen.


Saksankielisessä Euroopassa on kymmeniä Adler-nimisiä panimoita ja Flow Barin asiakkaat olivat Untappdissa heitelleet paikan oluiden arviot sinne tänne. Varmistin henkilökunnalta, että kyseessä on Baden-Württembergissä Stuttgartin länsipuolella Wiernsheimissa toimiva hyvin pieni Adler-Bräu. Kokeilin aluksi pilsiä. Maltaista, pehmeää, yrttistä, ehkä hieman humalaakin. Ei katkeroa. 4,8 %. Ihan ok eteläsaksalaiseen tyyliin, mutta ei kovin muistettava elämys. Hanalätkässä siis on pelkkä Pils, mutta panimon nettisivujen mukaan oluen nimi on Leopils. Flow Bar, 6.6.2023.

Ei kommentteja: