lauantai 10. kesäkuuta 2023

Factory Craft Beer Festival 2023
















Etkon kesäterassilla kaksipäiväiset festivaalit. Firman kesäjuhlien takia en päässyt aloituspäivälle, mutta ostin ennakkolipun lauantaille. Siihen sisältyi puoli litraa olutta, joka riitti mukavasti koko festivaaliin. Eli 20 cl Monkishia ja 10 cl Factorya, Haandia ja Salamaa. 


Sisäänpääsy mielenkiintoisesti sisätilojen kautta, siinähän taitaa yleensä toimia Kansallisteatterin Vallilan haarakonttori. Aloitin Etkon lexus-, ööh, luksusbrändi Factory Brewingin uudella IPAlla Contrary Motion. 7,5 tai 7,6 %, Mosaic, Motueka ja Amarillo. Samea, appelsiinia, kuivaa, täyteläistä. Puhdasta. Oikein miellyttävää. Vähän katkeruuttakin. Jotain lievää mausteisuutta. 


En muistanut, että join Monkishin Quiet Reflectionia jo viime kuussa Espoossa ja otin isomman annoksen juuri tätä olutta. Se olisi kannattanut sijoittaa edelliseen. 6,9%. Ei ehkä niin raikas kuin Factory. Kuivaa, ananasta, mutta vähän säilykeananaisuutta. Puhdasta silti, ihan ok.


Drammenin Haandbryggerietiä on nyt pitkästä aikaa tuotu maahan, onkohan asialla taidebaari Bart, jos nyt olen oikein ymmärtänyt. Big Fat Catissa 6,7%, Citra, Amarillo ja Galaxy. Sameaa. Sitrusta, raikasta, puhdasta. Ei katkeroa, mutta kohtuullinen lopputulos.


Salama Ultraviolet 8, 6,8 %, Citra, Simcoe, Hallertau Blanc. Hieman mautonta edellisten jälkeen. Salama tuntuu jostain syystä olevan mieltynyt Hallertau Blanciiin, joka ei kuitenkaan tuo maistuvaa lisäarvoa. Ei kovin raikaskaan, ei katkeroa, harmittava pettymys.


Aurinkoinen fiilis, ei tungosta ennakkolippulaisten eka tunnilla. Alueen vieressä yleisfestivaali, jossa jengiä liikkeellä runsaasti. Mutta odotin kyllä kiinnostavia oluita olevan enemmän kuin neljä. Perjantaina olisi ollut Monkishilta eri olut, mutta muuten samantyyppinen tarjonta. Etko Konepaja, 10.6.2023.

Ei kommentteja: