keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Martin Scorsese: After Hours, teatteriversio

 Monet Scorsesen elokuvat ovat yliarvostettuja, mutta jos jokin niistä on aliarvostettu, niin varmaan 1985 valmistunut After Hours. Olen nähnyt sitä suhteellisen harvoin, mutta blogiin kirjoitin jo 2008. Nyt Reginassa varmaan ensi kertaa teatterikokemus ensi-iltakierroksen jälkeen. Reginan kopio varmaan samalta kierrokselta peräisin, niin kulunut se oli. Manhattanin yöhön sijoittuva musta komedia rullasi kuitenkin niin hyvin, ettei kopion kunto haitannut. Yleisössä oli nyt muitakin kuin Reginan tavanomaiset hörhöt. Vuoden 2008 huomioihin ei juurikaan lisättävää ole. Letkeästä otteesta huolimatta ei tämä kuitenkaan aivan mestariteos ole.

2 kommenttia:

kirjoitti...

Katsoin aikoinaan kun tuli teattereihin, lukiokaverien kanssa mentiin katsomaan, oli kiva mutta en oikein ymmartanyt siina vaiheessa ehka taysin. Saman tyylinen leffa, samalta ajalta, hieman kevyempi, John Landisin Into the Night.

Vihdoinkin tulin siihen johtopaatokseen etta kaikkien aikojen number one elokuva on ...One-Eyed Jacks. Tuli tuolla jossain vastaan kysymys top 10, osasin sanoa tuon, Paths of Glory, Shadow of a Doubt, Junior Bonner... oikea vastaushan on ne elokuvat joita pystyy katsomaan tiheaankin alusta loppuun.

-Juha

kirjoitti...

Toinen originaali oivallus, allegoria-leffat. Niita ei enaa kuvata, 70-luvulla ja viela 80-luvulle tultaessa tehtiin paljon allegoria-leffoja, teemana AINA Vietnam. Joka elokuva tiettyyn aikaan oli Vietnam-allegoria. Redneckit Louisianan suomaastossa - Vietnam-allegoria!

-Juha