perjantai 6. huhtikuuta 2018

8-Bit Up Up Down Down IPA

Olen pitänyt 8-Bit -toimijaa mustalaispanijana, mutta Kanniaisen Timo valisti minua eilen Pienessä, että kyseessä on oikea panimo Luoteis-Helsingin Konalassa. Hämmentävää. Viime kesän Craft Beer Helsingissä join heidän Mogul IPAa, joka oli enemmän bitter. Parin vuoden takainen Razident Evil oli tehty Olarissa, joten ainakaan siinä vaiheessa heillä ei ollut omaa panimoa. Hiisillä oli tehty belgityylinen Green Bullet Bill ja viime syksyn Olutexpossa juotu Hop Bomberman IPA oli UG-tuotantoa, joten oma panimo tosiaankin taitaa olla aika tuore tapaus. 

Nyt sitten tarjolla mitä ilmeisemmin oman panimon tuotantoa. Session IPA, 5,5%, Cascade, Willamette, Citra, Nugget. Pullon saatesanoissa puhutaan "easy to drink" -asenteesta, joka pistää heti epäilemään, että oluet on suunnattu Jalasjärven turkistarhaajille tai Talin golfaajille. Panimo mainitsee myös olevansa videopeliteemainen, joka näkyy tietysti panimon logostakin. Tämmöinen oheisteema kuulostaa hieman teennäiseltä, samaan tapaan kuin Radbrew'n ilmestyskirjanjälkeisyys. Huomattavasti mielenkiintoisempi oheisteema panimolle olisi mielestäni esimerkiksi italialainen puolustusvoittoinen catenaccio-taktiikka jalkapallossa. Mutta väkinäinen markkinointihan on epäoleellista, jos olut on hyvää. 

Hyvin samannäköinen kuin edellinen Metsola, utuinen kinuskin värinen olut. Tuoksu on vaisu, en oikein irrottanut mitään sieltä esiin. Maussa on selvää ryhdikkyyttä, pihkaista maltaisuutta, mäntyisiä havuja, mallasta, mutta ei erityisempää hedelmäisyyttä. Hiilihappotaso on sopiva. Tässäkin katkeruutta, mutta selvästi kevyemmin kuin aiemmissa session oluissa. Tämä on kohtuullisen miellyttävä olut, mutta IPAna tätä ei oikein voi pitää, hedelmäinen aromaattisuus on niin vaisua. Ostopaikka Helsinki, Pien.

1 kommentti:

TBone kirjoitti...

Alkuvuodesta aloittivat oman tuotannon.