keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Manchester City - Liverpool 1-2

Englannin mestariksi käytännössä jo pelannut Manchester City joutui taas vaikeuksiin Mestareiden liigassa. 3-0 -tappio Liverpoolissa oli erittäin paha tulos, mutta ei vielä mahdoton kiinniotettavaksi. Onnistunut alku isänniltä, jo toisella minuutilla Liverpoolin puolustus aukesi varsin yksinkertaisella kuviolla, Liverpoolin pelaajat näyttivät lopettavan pelaamisen ja Gabriel Jesus viimeisteli häkityksen. City hallitsi ensimmäistä jaksoa suvereenisti, käytännössä pitkiä painostusjaksoja ja tilanteitakin syntyi. 41. minuutilla Bernardo Silva täräytti tolppaan ja minuuttia myöhemmin Leroy Sane teki maalin, jonka tuomaristo kuitenkin hylkäsi paitsiona. Paitsio se ei kuitenkaan ollut, koska pallo kimposi ex-Leeds-peluri Milneristä Sanelle. Videotarkistus ei ole vielä tässä kilpailussa käytössä, mutta nyt sitä olisi tarvittu. Linjatuomari ei ehkä pystynyt Milner-kosketukseen keskittymään, mutta maalituomarilla oli paljon parempi näkyvyys. Tuntuu, että näistä maalituomareista ei ole ollut mitään etua näkemissäni peleissä. Guardiola kiukutteli tilanteen jälkipuinneissa itsensä katsomoon toiselle jaksolle.

Jos City olisi päässyt 2-0- tai jopa 3-0 -tilanteessa toiselle jaksolle, siitä olisi taatusti tullut toisenlainen. Nyt tuomarivirheen takia City joutui yrittämään nopeasti lisää maaleja ja se odotetusti kostautui. Vastahyökkäyksestä syntyi 56. minuutilla Cityn maalille mittava sähläys, josta egyptiläissensaatio Salah rankaisi. Ottelun jännitteestä purkautui ilmat kertalaakilla, City olisi tarvinnut neljä maalia lisää. Se oli aivan liikaa, usko loppui ja loppuaika pelkkä muodollisuus. Firmino viimeisteli vielä 77. minuutilla Liverpoolille kosmeettisen voittomaalin Otamendin karkeasta virheestä. Jälkikäteen ajatellen Yle valitsi esitykseen väärän matsin, koska samaan aikaan toisaalla Roma käänsi sensaatiomaisesti 1-4 -tappionsa kirkkaaksi voitoksi Barcelonasta.