maanantai 14. tammikuuta 2019

Laugar Perro Libre Braskadi

Bilbaon läheltä Baskimaasta ponnistavan Laugar-panimon oluita tuli viime kesänä tsekattua Pikkulinnun tiskiltä Helsingin SOPP-bakkanaalissa. Nyt Jaakko Tuominen ehdotti panimon imperial stout -pullon jakoa Sorissa. Sehän sopi hyvin, maaliskuussa on odotettavissa Baskimaan turnee, joten tästä sopivaa verryttelyä. Kyseessä yhteistyö Brasilian eteläosissa Porto Alegren hillittömässä futiskaupungissa (Grêmio ja Internacional, jälkimmäisessä seurassa pelasivat 1970-luvulla kaksi suurimmista suosikeistani, chileläinen libero Elías Figueroa ja vuoden 1982 MM-kisoissa loistanut Falcão) vaikuttavan Perro Libre -mustalaispanimon kanssa. Vapaa Koira -nimikin viittaa hieman puolustuksessa ilman vartiointivelvoitetta palanneen liberon vapaaseen rooliin. Tosin Figueroa oli enemmän moderni keskuspuolustaja Passarellan/Rijkaardin tyyliin kuin libero. Mutta takaisin olueen, vahva stout siis, 10,5%. Kauraa, rusinaa ja kaakaonibsejä. Kaakaota tuoksussa vahvasti, vaniljaa myös. Makeaahan tämä on, mutta ei kuitenkaan siirappista kuten viikonlopun festarin Candyman. Mausteisuutta on mukana, se on yllättävän kuivattavaa. Monimuotoisuutta löytyy, ryhdikkyyttä, jälkimakukin miellyttävän kuiva. Positiivinen kokonaisuus ilman muuta. Sori, 14.1.2019.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Baskimaa onkin kiinnostava kohde. Vierailetko myös Ranskan Baskimaalla vai pelkästään Espanjan puolella? Ja ohjelmaan kuuluu tietenkin matsi joko San Mamesilla tai Anoetalla? Athletic on todella piristävä poikkeus nykyisessä jalkapallomaailmassa, joukkueeseen kun pääsee vain olemalla baskimaalainen. Tuollaista periaatteellisuutta kunnioitan todella paljon.

Timo

Ari Juntunen kirjoitti...

Espanjan puolella pysyn, Bilbao ja San Sebastian/Donostia. Ohjelmassa matsi Athletic-Espanyol, ei tosin lippua vielä, mutta eiköhän se järjesty.