maanantai 21. tammikuuta 2019

The Spirit of Mallaskoski -lanseeraus


Raaka siirtymä Välimereltä Suomenlahdelle, talven kylmimpään päivään. Lämmikettä tarjosi uuden väkijuoman lanseeraustilaisuus Punavuoren Ahvenen kabinetissa, joka oli nyt tuunattu Mallaskosken Panimon tunnuksilla. Sama huonehan on aiemmin nähty mm. Ardbeg-väreissä. Kyseessä Mikko Mykkäsen Olvi Helsinki Distilling Companyssa tislaama viina, johon Mallaskosken Jyri Ojaluoma on ideoinut jenkkihumaloinnin, joka on toteutettu humalauutteen höyryinfuusiolla. Kyseessä ensimmäinen suomalainen kaupallinen humalaviina, eikä kuulemma maailmaltakaan välttämättä vastaavaa löydy. Kaikenlaisia oluttisleitä, bierschnappseja, tietysti löytyy, HDC:kin tehnyt sellaisen Stadin Panimon kanssa. Schnappseissa usein sokeria, sitä tässä ei ole. Ei kuulemma mallastakaan, joten tisle on kai tehty mallastamattomasta ohrasta. Tätä en huomannut herroilta varmistaa. Humalina amerikkalaiset tyypilliset IPA-humalat Amarillo, Mosaic ja Cascade. 

38%, täysin kirkas juoma. Tuoksussa selvästi sitrushedelmää, joten kyllä humalista jotain on tarttunut. Maku on neutraalimpi, hiukan kirpeää hedelmäisyyttä, muuten aika tavanomainen alkoholimainen tuntuma. Tilaisuudessa tarjoiltiin myös samaa ainetta kahdessa eri cocktailissa, sourissa ja mojitossa. Itse en ymmärrä juomasekoitusten päälle, miksi juuri nämä lisäaineet toimisivat alkoholijuoman kanssa, kun mahdollisia lisäaineita on tuhansia erilaisia. Mutta ihan mielenkiintoinen kokeilu, jolle helposti arvattavasti on jatkoprojektejakin luvassa.

1 kommentti:

TB1 kirjoitti...

Yhteistyö juuri näiden välillä on kovinkin luonnollinen kun molemmilla on omistuksen kautta (suoraan tahi kautta rantain) syntyvä Olvi-kytkös.