perjantai 24. syyskuuta 2021

Stu Mostów Flawless New England DIPA


Session toinen puolalais-DIPA Wrocławista, tämäkin panimo jo lievästi tuttu. 8,0 %, Mosaic ja Citra, tölkityspäivä 14.04.21, Untappdissa 20 IBU, Alkon mittauksessa jopa 83 EBU. Sameaa nytkin, mutta aavistuksen tummempaa kuin edellinen Maryensztadt, vaahtoa nyt tuhdimmin. Tukkoisempi tuoksu, trooppisen hedelmän aromeja, mutta melkoisen hailakasti. Maku on kovahko, hedelmäinen, sitruksinen, myös karamellinen. Ei kuohkeutta, muttei mitään makuvirheitäkään. Tässä on tavoiteltu hieman eri suuntaa ja ikä ei ole tullut yksinään. Tölkin pohjalta löpsähti runsaasti sakkaakin sekaan. Ei huonoa, mutta ei millään tavalla raikasta, ei ole katkeruuttakaan. Tyypillisempää eurooppalaista modernia IPAa kauempana valmistuspaikasta nautittuna elinkaaren loppupuolella. Ostopaikka Helsinki, Triplan Alko. 

2 kommenttia:

Ari Juntunen kirjoitti...

Tässä kohtaa sivumennen sanoen menetin luottamukseni Alkon mittauksiin. Maussa katkeroa ei tunnu läheskään tuon mittauksen mukaisesti.

rbrt kirjoitti...

EBU mittausmenetelmä ei enää vasta nykypäivän tarpeisiin - yksinkertaistettuna kuivahumalointi tuo olueeseen aineita jotka vaikuttavat lukemaan suuresti, vaikka niiden sensorinen vaikutus katkeroon on vähäinen.