keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Brasilia - Serbia 2-0

Tite otti Spartakin stadionin ratkaisupeliin saman avauksen kuin Costa Ricaa vastaan kipuilleen. Serbia vaihtoi Neymaria vastaanottamaan Ivanovicin tilalle Rukovinan, toppariksi nuori Veljkovic. Brasilialla rivakka aloitus, mutta Serbiakin sai painetta maalille. Marcelo loukkaantui jo 10. minuutilla, tilalle Filipe Luis. Varsin mukavaa vauhdikasta peliä, ei niin rikkonaista kuin pelkäsin. Neymarilla ja Jesusilla puolittaisia tilanteita, sitten 36. minuutilla Coutinholta hieno vapauttava pystysyöttö ja Paulinho nosti hallitusti maaliin. Serbian puolustus täydellisesti jäljessä. Ei Serbia saanut hyökkäyspäässäkään ihmeempää aikaan. Vaikea kuvitella, että Serbia saisi toisella puoliskolla kaksi maalia aikaan.

Eikä sitten saanutkaan, vaikka sai välillä hyvää otetta pelistä. Syntyi useita maalintekopaikkoja, mutta ei onnistunut. Mitrovicilla useita paikkoja, samoin taas heikosti pelanneella Milenkovic-Savicilla. 68. minuutilla Brasilian kulma, Neymar antoi, Thiago Silva puski ratkaisumaalin kesken Serbian painostuksen. Loppuvaiheita sitten Brasilia hallitsi täysin. Brasilia voitti lohkon ja ottaa vastaan Meksikon. Toisessa pelissä Sveitsi nöyrtyi tasapeliin Costa Ricaa vastaan 2-2, merkillinen pilkku lopussa, Costa Rican Ruiz veti ylärimaan, josta pallo maalivahti Sommerin päähän ja siitä maaliin. Sveitsi pääsee pelaamaan helppoa Ruotsia vastaan, mutta puolustajat Lichtsteiner ja Schär pelikiellossa.