sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Saksa - Meksiko 0-1

Moskovassa Löw valitsi Saksan avauksen täyteen vanhoja sotaratsuja/kehäraakkeja, vain Plattenhardt ja Werner uudempaa polvea. Meksiko hyökkäsi heti nopeasti ja terävästi, Hirving Lozano heti laatikossa maalintekopaikassa. Saksa piti hieman enemmän palloa, mutta Kimmichiä ja Werneriä lukuunottamatta kovin kulahtaneelta homma näytti. Meksiko näytti silti sortuvan heikkoon viimeistelyyn, Hernandez hidasteli boksissa, Layun hukkasi useita paikkoja. Lopulta 35. minuutilla Lozano viimeisteli vastahyökkäyksestä, maaleja olisi voinut tulla 4-5 samanlaisista paikoista. Heti perään Kroos onnistui vapaapotkussaan, mutta pallo Ochoan käsien kautta rimaan. Saksa todella väsyneen oloinen, Meksiko pirteä.

Ei vaihtoja tauolla, mutta Meksiko vaihtoi taktiikkaa, ryhtyi hidastelemaan ja pitämään palloa, ei enää nopeita hyökkäyksiä. Vela ja Lozano otettiin kärjestä pois, tilalle puolustajia, jopa Rafael Marquez. Yleensä tällainen taktiikka epäonnistuu, mutta Osorio tiesi mitä teki. Meksiko sai silti vastahyökkäyksiä, mutta Hernandez ja varsinkin Layun hukkasivat taas tekopaikkoja. Reus ja Brandt toivat hieman eloa Saksan hyökkäyksiin, mutta Brandtin hyvä laukaus tolppaa hipoen ohi. Löwiltä aika surkea suoritus, Hummelsin, Boatengin, Khediran, Özilin ja Müllerin parasta ennen -päiväys on auttamatta ohitettu. Saksa on kisojen ainoa hävinnyt eurooppalaisjoukkue. Euroopan huonoin.