sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Englanti - Panama 6-1

Nižni Novgorodissa Dele Alli loukkaantunut, tilalla Ruben Loftus-Cheek. Alussa hetken näytti, että Panama pystyy antamaan vastusta Englannille, muutama hyvä tilanne, mutta ei viimeistelytaitoa. Joukkue romahti kuitenkin sen jälkeen, taidollisesti ja varsinkin henkisesti. 8. minuutilla kulmassa Stones pelattiin täysin vapaaksi, helppo puskumaali. 20. minuutilla Lingard kaadettiin laatikossa ja Kane ampui pilkun sisään. Panamalaiset aloittivat tässä kohdassa koko loppupuoliskon kestäneen jatkuvan urveltamisen tuomarille. 3-4 pelaajaa olisi pitänyt ajaa kentältä pois toistuvasta tuomarin vastustamisesta. Maaleja tuli vielä kolme lisää. Lingardin laukaus yläkulmaan, vapaapotkukuvion jälkeen Stones puski reboundin ja Kane toisen pilkun. On sääli, että Panaman tasoisia joukkueita on kisoihin otettu. Se ei ole kenenkään etu. Toisella puoliajalla löysää pelailua, 62. minuutilla Loftus-Cheekin laukaus kimposi Kanen kantapäästä verkkoon, Kane maalitilaston kärkeen. 78. minuutilla Panamalle lohdutusmaali, kun vapaapotkutilanteessa 37-vuotias vaihtotoppari Baloy ohjasi maaliin.

Englannilla ja Belgialla on nyt sama maaliero 8-2 ennen keskinäistä lohkovoiton ratkaisevaa ottelua. Englanti näytti hyvin haluttomalta tehdä enää yhtä maalia, joka olisi taannut sille Belgia-tasapelillä lohkovoiton. Nyt tasatilanteessa lohkovoitto kai katsotaan jollain fair play -pisteillä. Joidenkin arvioiden mukaan tätä lohkoa ei kannata voittaa, koska kakkoselle avautuu helpompi väylä semifinaaleihin. Tässä ajatusmallissa yritetään kai vältellä Brasiliaa. Mutta näissä laskelmissa sorrutaan usein todennäköisyyksiin, jotka eivät aina toteudu.