Ensimmäisenä Marttaleena Ruohomaa esitteli Ägräksen 1-vuotiaan jyväviskitisleen, joka kypsyy 30-litraisessa Pedro Ximenez -sherrytynnyrissä. 50,5 %, vehnää 66 %, loput ohraa. Suhteellisen mauton vielä, mutta puhdas kyllä ja hienovireinen. Ei mitään viinaisuutta karkeutta. Seuraavaksi lempääläisen Koto Spiritsin samoin 1-vuotias mallastisle, uudessa amerikkalaisessa tammessa kypsyvä. 47,5 %, pale ale -mallasta. Yllättävän pehmeä ja hedelmäinen, positiivisia yllätyksiä molemmat nuoret yksilöt.
Helsinki Disting Companylta oli tarjolla 6-vuotiasta ruisviskiä, joka on kypsynyt madeiratynnyrissä, 47,5 %. Tämä oli setin tummin väriltään, nyt makeahkoa hedelmäisyyttä, oikein pehmeä tapaus. Valamolta 10-vuotias savuton mallasviski, 57,7 %. Hyvin vaalea, päärynäinen, tasapainoinen ja hillitty. Teerenpeliltä 11-vuotias mallasviski, kahvistout-tynnyrissä kypsytystä, 50,7 %. Nyt selvästi mausteisempi tapaus, mutta oikein pehmeää ja nautittavaa.
Kyröltä Woodsmoke 2019 eli kuusivuotias ruisviski tämäkin, uudessa tammessa, 53 %. Tummahko, makeahkoa, lievää savua, hieman ohut. Tervaleijonainen, ihan ok. Mika Tuhkanen ei tälläkään kertaa päässyt paikalle, joten Jarkko Nikkanen esitteli Beer Hunter'sin Old Buckin, joka tällä kertaa 8-vuotias turvesavuton mallasviski, bourbon-kypsytystä, 56 %. Persoonallista jälkeä taas, yrttisempi, mutta myös pehmeää hedelmäisyyttä. Kokonaisuutena juomien taso tuntui huomattavasti paremmalta kuin kaksi vuotta sitten. Vanhempia tuotteitakin tietysti tarjolla. Oikein miellyttävä tilaisuus. Jokainen tislaamo on muuten supistamassa tuotantoaan aiemmasta, viskin kysyntä globaalisti on laskussa ja se näkyy täälläkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti