lauantai 14. syyskuuta 2019

Bryggeri Helsinki IPA


Bryggeri Helsinki aloitti erittäin mallikkaasti Helsingin turistialueella, Mathias Hüffnerin tekemät olut olivat aivan kiistattomasti parasta saksalaista laatua. Vähitellen Hüffner laajensi oluiden tyylejä eri suuntiin ja englantilaistyyppistä IPAa maistelin ensi kertaa runsaat viisi vuotta sitten. Sittemmin Hüffnerin ote ehkä pääsi kirpoamaan eriasteisissa paineissa, mutta homma pysyi vielä jotenkin hallussa. Hüffner poistui Bryggeristä noin vuosi sitten ja sen jälkeen panimo on kyllä ollut pahasti tuuliajolla. Aivan liikaa on lähdetty kosiskelemaan pinnallisimpia trendityylejä ja jopa perinteiset saksalaiset tyylit on onnistuttu pilaamaan.  Tällä viikolla Bryggeri ilmoitti palkanneensa pitkän linjan oluenvalmistaja Mikko Salmen reivaamaan kurssia tyynemmille vesille. Se ei tapahdu todellakaan liian aikaisin. 

Ilkka "Kusettaja" Sysilä kävi aiemmin tällä viikolla pettymässä Bryggerin IPAn nykyiseen kuntoon ja päätin itsekin sitten poiketa paikalle. Edelleen siis 5,5%, omituisen tummaahan tämä on IPAksi. Ruma ulkonäkö siis, mutta hyvä vaahto. Tuoksussa mallasta ja kalkkia. Maku on yleishedelmäinen, ei sitrusta, voimakkaan hartsinen ja karamellisen makea. Tunkkainen. Oikeastaan voisi todeta (hieman harmittavasti), että tyypillinen suomalainen IPA, raikkaus, puhdas hedelmäisyys ja katkeruus puuttuu. Bryggeri Helsinki, 14.9.2019.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tunkkainen fakin skeida ei muuksi muutu, vaikka olisikin siinä kamreeri-ardemaisesti ylöskirjattuna "hyvä vaahto" [sic]. Tämän kirjoittaja totesi vuosia sitten kotirappunsa (kerrostalo Krunikassa)koiranoksennuskeskustelussa, että hyvästä vaahdonmuodostuksesta ja -pysyvyydestä huolimatta rappukäytävässä raportoitu oksennus ei ollut tämän kommentin kirjoittajan tuottamaa, silloisesta ammatinharjoittamisestaan huolimatta...


https://strasselberg.blogspot.com/2017/02/jaatynytta-oksennusta-craftkaljaa-ja.html
http://kusettaja.blogspot.com/2018/10/oluen-raikkaudesta-humaloinnista.html?m=0