Untappdin verified venues -osastoon oli ilmaantunut upouuden Jätkäsaaren kaupunginosan Barley & Bait, baarin piti olla aukikin. Olin hieman skeptinen, mutta tallustelin silti paikalle, kun kulmilla liikuin. Kiinnihän ovi oli, ikkunoissa makulatuuripaperia, vaikka netin perusteella baarista on jo anniskeltu juotavaakin. Melkoisen autiolta seutu muutenkin vaikutti, ehkä baaria ei vielä näin keskeneräisellä alueella kannata auki pitää. Kävelin Fredalle, jossa Il Birrificio -panimobaari on muuttanut nimensä Nollaksi, mutta jatkaa edelleen panimoravintolana samalla laitteistolla, ja käsittääkseni oluenpanohenkilöstölläkin. Sisään astuttuani tiskiltä ei myyty mitään, henkilökunta kehotti menemään pöytään, vaikka kerroin tulleeni juomaan vain paikan ainutlaatuisia oluita. Mikäpä siinä, esillä ei minkäänlaisia listoja oluista, mutta tarjoilija kertoi saatavilla olevan cream alea, IPAa ja kahta souria, joista toisessa oli raparperia. Tilasin IPAn ja asetuin pienimpään havaitsemaani pöytään. Oluen annoskokoa ei kysytty, se tuli sitten aika pienessä lasissa, varmaankin 20 cl.
Samea, meripihkainen, hartsinen, mansikkainen, ehkä jopa diasetyylinen, todella tunkkainen. Huh, onneksi siis pieni annos. Tämähän on vielä huonompaa kuin Birrificion aikana. Aivan hirveää kamaa. Ulkomaalaiset turistit kuulostivat tilaavan innolla paikan omia oluita. Surkea kuvio, hävettää jo kansallisessakin mielessä. Nettisurffailun perusteella oluen nimi saattaisi olla Sava, sessio-vahvuutta. Paskantamo siis kyseessä mitä suurimmassa määrin Ilkka Sysilän lanseeraamassa merkityksessä. Yritin maksaa oluen heti tarjoilijalle, mutta se ei kuulemma käynyt. Arvasin maksamisestakin tulevan riesaa ja niin siinäkin sitten kävi, kun raivasin tieni tiskille kortin kanssa. Varsin kallis pikkuannos, 5,20€, maksusysteemit tiskillä reistailivat pitkän aikaa. Lopulta pääsin pois ja syntyipä varsin korkea kynnys astua uudestaan tähän paikkaan. Nolla, 19.9.2019.
1 kommentti:
Paskantamo tekeleineen siis nimensä veroinen.
http://strasselberg.blogspot.com/2017/02/jaatynytta-oksennusta-craftkaljaa-ja.html?m=1
Lähetä kommentti