torstai 16. marraskuuta 2017

Etko Random IPA


Kävelin kotikulmillani Harjun puolella Aleksis Kiven kadulta ylös Kustaankatua ja huomasin entisen Pelmenit-ravintolan paikalla Tappen-nimisen premium-olutta mainostavan baarin. Poikkesin sisälle, siisti viihtyisä paikka, mutta olutvalikoimassa ei mitään ihmeellisempää. Jatkoin kulman taakse Vaasankadulle, jossa Kustaa Vaasa -gastropubissa oli jo useamman tunnin ollut käynnissä uuden helsinkiläispanimon Etkon oluiden lanseeraus.
 
Kohtuullisesti jengiä sisällä, läheisestä sijainnista huolimatta vasta toinen vierailuni paikkaan, runsas vuosi sitten kävin täällä tsekkaamassa Vallilan hamppuoluen. Vallilan panimo esillä jo baarin ulkopuolen graffiteissa ja oluita tarjolla sisälläkin, joten tämä anniskelupaikka on ehkä hieman mystisen lähipanimoni yleisempi jakelupiste. Mutta Etko siis tänään fokuksessa ja kaksi hanaolutta näyttikin olevan tarjolla. Hanalätkissä huomattavaa samankaltaisuutta tallinnalaisen Põhjalan kanssa, kuten Simosen Jani ehti havainnoimaan.

Aloitin IPAlla, 5,5%. Hieman samea, oikea APAn väri, sillä APAhan tämän täytyy olla nimestä huolimatta. Sitrusta, pihkaa, varsin pehmeää. Jälkimakuakin on katkerassa loppuunviennissä. Puhdas ja maukas, varsin hyväähän tämä on. Mutta haittapuolena tietysti erottuminen muista vastaavista oluista. Panimon nettisivujen mukaan humalina Amarillo, Centennial, Mosaic ja Chinook, 65 IBU. Sen tapaiselta tämä maistuukin. Sosiaalisen kaverini Ari Nyforsin kautta pääsin jututtamaan panimon edustajaakin, joka kertoi panimon sijaitsevan Herttoniemessä, ensimmäiset oluet ulos pari kuukautta sitten. Ehdin jo epäillä Etkon olevan mustalaisvalmistajan, mutta näin ei siis ole. Varsin matalalla markkinointiprofiililla ollaan liikkeellä, mutta oluthan on kunnossa, se on tärkeintä. Kustaa Vaasa, 16.11.2017.

Ei kommentteja: