Suunnittelin viettäväni koko marraskuun Suomessa, mutta sitten ajauduin Tallinkin sivuille ja huomasin äkkilähdön Tallinnaan lauantaiaamuna kahdella eurolla. Kun paluu onnistui samana iltana kahdeksalla eurolla, en pystynyt vastustamaan, liha on heikko. Näin suuntasin Espoon metrobakkanaaleja pakoon tuulisen Suomenlahden taakse. Perillä jo 9:30, löntystelin hitaasti terminaalista, jotta Uba ja Humal ehtii aueta klo 10. Hanassa tarjolla ennen kokeillut Amagerin Winter in Bangalore ja Emelissen vahva stout. Päädyin Emelisseen, varsin ravitseva aamiaisolut, täyteläisesti kahvia, tummaa suklaata ja paahteisuutta, kuiva miellyttävä kokonaisuus. Myyjätär kertoi, että asiakas voi juoda vain yhden oluen, koska kyseessä kauppa. Virossakin siis on jonkinasteista säätelyä. Näköjään olisi voinut valita myös pulloista nautittavan juoman, tämä oli minulle uutinen. Se olisi ehkä ollut kiinnostavampaa, tarjolla mm. paljon Amagerin kokeilemattomia IPOja.
Siirryin Balti Jaam Turg -ostoskeskukseen, josta nyt löysin Humalakoda-ravintolan yläkerrasta. Viime elokuussahan en älynnyt sinne asti nousta. Ravintola kuitenkin aukesi vasta klo 12, joten nautin pale alen samasta kioskista kuin elokuussakin. Ilmeisesti edelleen Kolkilla tehty, 5%. Kirkas olut, perushedelmäinen, aika ohut. Ei kärryä. Viereisellä tiskillä uzbekkiruokaa, ehkä neuvostoajasta Virolle oli jotain hyötyäkin, eksoottisia ruokakuvioita. Kokeilin vegan samsan, mukavaa välipalaa. Sorin Pyry Hurula oli ehtinyt poistua paikalta viitisen minuuttia aiemmin. Tallinna, Humalakoda, 18.11.2017.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti