lauantai 17. huhtikuuta 2021

Beer Hunter's Mufloni Sunny Side IPA


 Paluu baareihin näyttää katoavan horisonttiin. Tuskinpa vain päivisin sallitut aukioloajat saavat kovin monta mielenkiintoista baaria avautumaan. Tämä lauantai-iltapäivän sessio kotioloissa tuskin jää siten viimeiseksi tällä erää. Porista uutuussessio-IPA, 6,0 %, Mosaic, Simcoe, Sabro, IBU 40. Kirkasta ja ruskean kellertävää olutta, oikein kaunis väri, mutta vaahtoa ei kovin paljoa. Hunajaa ja karviaismarjaa tuoksussa, miksei pihkaakin. Maku on trooppishedelmäinen, kuivaa karviaismarjaa, jotain mausteisuutta, johon en saa otetta. Aika raikasta, tässä on west coastin elementtejä, mutta jokin kyllä tökkii. Ehkä se on Sabro taas, mintuksikin tuon mausteisuuden voi tulkita. Jälkimaku on kuiva, kapea, hennosti katkera. Mielenkiintoinen olut, persoonallisuuttakin NEIPOjen hallitsemassa nykytarjonnassa. Ostopaikka Helsinki, Kallion Alko.

2 kommenttia:

Erno Pennanen kirjoitti...

Kysäisin asiaa olutta ostaessani One Pintistä ja Olarilta. Olari alkaa anniskella ensi viikolla aukioloaikojensa puitteissa. One Pint ei vielä ollut lyönyt aikojaan lukkoon, mutta ainakin viikonloppuisin ovat auki. Eiköhän muutkin kohtalaisella terassilla varustetut paikat noudata samaa, eli lauantaina ehkä pääsee sessioimaan baariinkin. Toivottavasti baarien hanakapasiteetti mitoitetaan tavallista pienemmän kierron puitteisiin.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Kova pelimanni, ja kaljaveikko, Bix Beiderbecke asui ja törpötteli itsensä hengiltä New Yorkin Sunnysidessa 6.8.1931 osoitteessa 1G, 43-30 46th Street, Sunnyside, Queens, New York.

Tämän kirjoittaja ja Tk-reportteri tempaisivat muutama vuosi ennen ruton puhkeamista Bix'in muistokaljat lähiräkälässä, lieneekö ollut Brooklynin Laageria?!